Tanműhely

Élesztők

2024.04.26

Az élesztők a mikroszkopikus kis barátaink (gombák és a baktériumaik csoportja). A népi bölcsesség szerint az élesztők a levegőben és a földben vannak, illetve ott, ahol többet sütnek (kelt tésztákat, stb.) ott jobban dolgoznak.

Befőzni, konzerválni, tartósítani mindenki tud már az ősidők óta. Tudtak már ősanyáink, nagyanyáink is, és tudunk mi is. Én most azt szeretném megmutatni 4 egyszerű lépésben, hogy miként tudunk celofán, benzoát, borkén, szalicil és üveg fejre állítás nélkül is olyan lekvárt, befőttet, savanyút, szörpöt készíteni, amely akár 2 évig is romlatlanul...

Iratkozz fel hírlevelünkre

Itt kezdődhet a szöveged. Kattints ide, és kezdheted is az írást.

A képeket biztosította: Pexels

Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el